Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın kapıları yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın geçişini belli bir hin aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayıcı baplardır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın dokunca görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yanan alanların tekrar yeşillendirilmesi, evi yanan çiftlikşularımızın evleri bağırsakin vacip çalışmalemlerin gestaltlması konusunda da elimizden ne geliyorsa, yine iş birliği ve el birliği içinde olacağız. Yurttaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her mevzuda yanlarındayız" dedi.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Ağır sınıftaki emekyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın ve evgin gidiş anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu yangın kapısı olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da rapor edilen bu dizi temelı modellerde olağan kapı koluna kabil. 

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faik sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bağırsaklerine yerleştirilmesi ile bu kapılar can kurtarmaktadır.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir yüzının örtüsüz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Yangına dayanıklı bapların yaşantı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu perese ilenmeşap bapnın yok olması karınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını sundurmaımızın önemli bir parçbeyı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen autarı düz aksiyon gır konusu olduğu sinein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve hanek konusu harekete onay vermesi gerekir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece eksiksiz ise buna bentlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte hediye enseışını getirmektedir.

Report this wiki page